Helsingin Klubitalo

TIETOA MEISTÄ

Helsingin Klubitalo on opintoihin ja työllistymiseen tukeva yhteisö, joka on tarkoitettu helsinkiläisille joilla on ollut elämässään mielenterveyden haasteita.

Arvomme

  • Ihmisarvojen- ja oikeuksien kunnioittaminen
  • Tasavertainen oikeus toimia yhteiskunnassa
  • Yhdessä tekeminen

Periaatteemme

Klubitalolla työskennellään omien voimavarojen ja kiinnostuksen mukaan. Jäsenet ovat arvostettuja työtovereina, naapureina ja ystävinä. Sinä olet tärkeä juuri sellaisena kuin olet. Meillä ei kysellä diagnooseja. Pystyt vaikuttamaan jäsenenä talon toimintaan.

Jäsenen kokemus: ”On paikka minne on hyvä tulla”

Noudatamme toiminnassamme kansainvälisesti määriteltyjä laatusuosituksia (standardit). Löydät laatusuositukset täältä.

ESKOT RY

Taustaorganisaatiomme on Etelä-Suomen Klubitalot ESKOT ry. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä kuusi klubitaloa: Helsingin Kurvissa, Itä-Helsingissä, Tikkurilassa Vantaalla, Lahdessa, Nurmijärvellä ja Imatralla.

Katso Eskot ry:n esite täältä.

Suomen Klubitalot Ry

Suomen Klubitalot ry tukee suomalaisten mielenterveystyötä tekevien Klubitalojen toimintaa ja laadullista kehittämistä. Yhdistys edistää mielenterveyskuntoutujien sosiaalista asemaa yhteiskunnassa ja tekee tunnetuksi Klubitalojen voimaannuttavaa kuntoutumismallia.

Historia

Ensimmäinen klubitalo perustettiin New Yorkissa vuonna 1948. Pieni ryhmä paikallisesta mielisairaalasta kotiutuneita avohoitopotilaita päätti perustaa oman kuntouttavan yhteisönsä. Helsinkiin perustettiin ensimmäinen klubitalo vuonna 1997. Suomessa on tällä hetkellä 23 klubitaloa.

Lisää historiaa voit lukea kansainvälisen katto-organisaatiomme sivuilta.

Kansainvälisyys

ESKOT ry ja Helsingin Klubitalo toimivat tiiviinä osana kansainvälistä klubitaloverkostoa (Clubhouse International). Kaikki maailman Klubitalot toimivat kansainvälisesti hyväksyttyjen laatusuositusten mukaisesti. Osallistumme aktiivisesti Clubhouse Internationalin ja Europen toimintaan, kuten esimerkiksi kokouksiin ja seminaareihin. Joukostamme löytyy myös kansainvälinen Klubitalojen laadunarvioija.

Clubhouse Europe -logo