Helsingin Klubitalo

TYÖLLISTYMINEN JA OPINTOJEN TUKI

Työllistymisen tuki

Klubitalolla on mahdollista saada tukea ja ohjausta työllistymiseen. Talon arjessa on mahdollista ylläpitää ja harjoitella erilaisia työelämätaitoja, kuten kassakoneen käyttöä, kirjanpitoa, keittiötyöskentelyä ja it-osaamista. Erilaiset aktiviteetit ja talon tehtävät tarjoavat mahdollisuuden vaikkapa innostuksen heräämiseen uuden alan kokeilemiseksi!

Tukea voi saada myös yksilöllisesti esimerkiksi työn hakemiseen ja työnhaun asiakirjojen laatimiseen. Tarjolla on henkilökohtaista työvalmennusta ja työllistymisen polkujen suunnittelua. Käymme myös työelämätaitoja läpi isommissakin porukoissa. Työvalmentaja voi toimia linkkinä työnantajan sekä uuden työntekijän välillä ja lähteä esimerkiksi alussa mukaan uudelle työkokeilu- tai työpaikalle. Klubitalo tekee yhteistyötä myös työllistymisasioissa kunnan alueella toimivien järjestöjen sekä TE-palveluiden kanssa. Neuvomme myös etuuksien ja palkan yhteensovittamisessa.

Tiesitkö, että kuntoutustuella ja eläkkeellä voi työskennellä osa-aikaisesti?

 

Opintojen tuki

Klubitalolta saa tukea opintoihin liittyvissä pulmissa ja kysymyksissä. Opintovalmentajan kanssa voit pohtia sinulle sopivia opiskeluvaihtoehtoja, täyttää hakemuksia ja käydä tutustumassa eri oppilaitoksiin. Jos tarvitset lisätukea opinnoissa etenemiseen, voimme yhdessä pohtia esimerkiksi opiskelutekniikoita, ajankäyttöä tai arjenhallintaa. Voit myös tehdä Klubitalolla omia opintojasi opintovalmentajan tuella. Klubitalolta löytyy rauhalliset ja opiskeluun sopivat tilat sekä tietokoneet, jotka ovat käytössäsi. Tuki on tarkoitettu täysi-ikäisille Helsingissä asuville opiskelijoille, jotka kaipaavat tukea elämäntilanteen tai mielenterveydellisten haasteiden takia. Opintojen tuki on osa klubitaloyhteisön maksutonta toimintaa.

Vertaistukea opintoihin: opiskelijaryhmät (esim. opiskelutaidon pajat, kuulumisten jakaminen, Get Stuff Done-hetket), osaamisen jakaminen, tilat opiskelulle yhteisön tuki ja vapaa-ajantoiminta.

Opintovalmentajan tuki: opintojen suunnittelu ja aikataulutus, kannustus, opiskelutekniikat, valmistuminen ja jatkosuunnitelmat.

Yhteistyö oppilaitosten kanssa: kontakti opiskelijan ja oppilaitoksen välillä, osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen, erilaiset yhteistyöprojektit osallisuuden, osaamisen ja oppimisen lisäämiseksi.

Ota rohkeasti opintovalmentajaan yhteyttä!
helka.belt@eskot.org
p. 040 1490091           #opintojentuki

Takaisin opintoihin -hanke

Vuosina 2019-2021 Nyyti ry ja Eskot ry toteuttavat hankkeen, jonka tavoitteena on edesauttaa mielenterveyssyistä sairaslomalla olleiden paluuta opintoihin. Eskot ry:ssä Helsingin klubitalo vastaa hankkeessa mentorimallin kehittämisestä ja testaamisesta yhteistyössä Helsingin yliopiston ja Humak:in kanssa.

Hanketta ideoitiin ja haettiin vastauksena muun muassa seuraaviin toiveisiin:

”että saisin uuden perehdytyksen järjestelmiin. Mistä saa tunnarit tietokonejuttuihin, kun on mennyt vanhaksi?”

”että mun jaksaminen huomioitaisiin HOPS-suunnittelussa”

”en tunne ketään, niin en juuri käy syömässä tai kahvilla päivän aikana”

”että ois niinku vertaistutori, joka olisi kaverina alussa”

“...pelkäsin kouluun palaamista hyvin paljon, pitkälti sen takia, että tunsin epäonnistuvani, jos voimani eivät riittäisikään ja joutuisin taas koulusta sairaslomalle.”